Tech

Rendering wizards

Wij kunnen u toprenders leveren, gemaakt met de meest courante render engines : Redshift, Corona, Vray and Cycles. We controleren elk detail in het render proces en optimaliseren de rendertijden en minimaliseren de hoeveelheid pixelruis in onze finale renders. We kunnen tevens verschillende denoise algorythmes loslaten op het eindresultaat of met de node editors gradueel gaan ‘denoisen’. We combineren traditionele light setups met 4k of 8k (exr) HDR beelden en versterken de lichwerking in interieurenders met specifieke bounce en sample settings en met portaal lichten.

Van CAD naar een optimale 3D performantie

We werken en finetunen al jaren aan een custom workflow voor optimale transities van CAD naar geheugen optimale 3D polygoon objecten. Wij kunnen uw .STEP/.IGES bestanden omzetten in lage polygoon objecten met UV sets, zonder uw kostbare product details te verliezen. Als jouw inhouse team de exports voor zijn rekening neemt verkiezen wij .OBJ and/of .FBX bestanden. Maar zelfs deze worden door ons onderworpen aan grondige controle en optimalisatie alvorens ze los te laten in onze (xr) pipelines.

 

High end modeling skills

U heeft nog geen (degelijke) bestanden? Wij helpen u uit de brand. Gebaseerd op schetsen, fotos of prototypes produceren wij 3D bestanden met een zeer grote graad van nauwkeurig  en optimalisatie. Of je het materiaal wenst te gebruiken in real time of voor finaal renderen, bij ons zit je goed. Wij kunnen u ook de modellen aanleveren voor verder gebruik in eigen beheer. Wij maken enkel gebruik van de meest gerenomeerde software pakketen voor zowel CAD als polygoon 3D.

 

Visualisatie professionelen

Dynamic Dimensions biedt enkel onderdak aan tal van professionele 3D artiesten, met tonnen ervaring in verschillende onderdelen van het 3D landschap en visualisatie. Onze artiesten zijn allemaal thuis in de klassieke fotografie en gebruiken die kennis en ervaring als uitgangspunt voor uw architectuur en product visualisaties.

 

Compositing professionelen

Compositing software op basis van ‘nodes’ laat ons toe gerenderde objecten naadloos in bestaand beeldmateriaal te integreren (bewegende of stille beelden voor bijv. print). Wij kunnen een render van gebouw bijvoorbeeld naadloos inwerken in een foto van een bestaande locatie, of plaatsen 3d meubels in een reeds bestaand interieur. Deze aanpak is vergelijkbaar met onze AR diensten.

 

Camera tracking

Meten is weten. Camera tracking laat ons toe om op de virtuele camera in de 3D software de camera settings te matchen met die van uw bestaande opnames. Zodoende kunnen wij 1 op 1 renderen met de juiste camera en perspectief instellingen.

 

Realistische Materialen

We rekenen op een pak ervaring in de creatie van zowel realtime als traditionele PBR materialen voor 3D. Ons baserend op uw design guidelines ontwikkelen wij accurate 3D shaders die materialen uit het echte leven waarheidsgetrouw nabootsen en op licht reageren zoals ze dat in de werkelijkheid ook doen  : reflectie, transmissie, IOR, roughness, …

 

Overtuigd gebruikers van open source

Alhoewel menig standaardpakket zoals Cinema4D, 3DsMAX, Maya en vele anderen een uitgebreide waaier aan gereedschappen aanbieden zijn wij enorme voorstanders van het gebruik van o. a. Blender. Blender’s open source insteek en schaalbare python programming interface (API) stelt ons in staat net dat ietsje sneller en vlotter te kunnen werken. Cycles en Eevee produceren high end renders en zijn niet langer ondergeschikt aan de grote spelers. Het is zelfs niet overdreven te stellen dat ze mee de technologie trekken en op vele vlakken zelfs de toon zetten. De resultaten zijn lang niet meer te onderscheiden van klasse A renders zoals Vray.

 

(Mobiele) ontwikkeling

Dynamic Dimensions biedt een groot aantal ontwikkelingsdiensten aan.

  • Cross platform mobile apps met flutter
  • Interactieve apps en games met Unity3D
  • VR apps vanuit Unity3D
  • Interactieve apps voor displays and touch screens met python (android en iOS)
  • (data gedreven) Web oplossingen

 

UX design en prototyping

Onze flexibiliteit laat ons toe zeer kort op de bal te spelen en in een mum van tijd een design of  (werkend) prototype te ontwikkelen. Geen idee hoe een bepaald idee van jou er in realiteit zal uitzien of hoe de ervaring zal aanvoelen? Geef Dynamic Dimensions even een kans. Wij schetsen een functioneel diagram uit en werken het vlot uit to een functioneel prototype.